Επικοινωνία: 211-4055452     Κιν: 693-6824767

Οδηγίες για την εκκολπωματική νόσο

Στην υποξεία φάση της εκκολπωματίτιδας και για 6 εβδομάδες τουλάχιστον

ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

  • Δημητριακά, σιτάρι
  • Φρούτα ώριμα (μπανάνα, ροδάκινο, αχλάδια, μήλα, πορτοκάλια, δαμάσκηνα)
  • Λαχανικά (μαρούλια, καρότα, κολοκύθια, πατάτες)
  • Κρέας άπαχο (μοσχάρι, βοδινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα) και ψάρια
  • Τυριά άπαχα (φέτα, ανθότυρο, μυζήθρα)
  • Λάδι ωμό, γάλα άπαχο, γιαούρτι άπαχο

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ

  • Ξηροί καρποί, ξηρά φρούτα, καλαμπόκι άψητο και ποπ-κορν
  • Κρέατα παχειά (αρνί, κατσίκι)
  • Θαλλασινά (καλαμάρια, σουπιές, χταπόδι)
  • Γάλα πλήρες, παχιά τυριά (γραβιέρα, κασέρι  κ.λ.π.)
  • Μούρα, σταφύλια, φράουλες, βατόμουρα, άγουρα φρούτα
  • Σπόροι ντομάτας, ωμό σέλινο
  • Μπαχαρικά, καρυκεύματα